9/9

Bescherm jezelf op het werk met de juiste Persoonlijke Beschermingsmiddelen.

07/09/2023
Delville Zonen B.V.

Veiligheid Eerst: Wanneer Zijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen Verplicht?

Inleiding

Veiligheid op de werkvloer is van het grootste belang. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint in een nieuwe baan, je hebt vast wel eens gehoord van Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM). Maar wanneer zijn deze PBM eigenlijk verplicht? En waarom is het zo cruciaal om ze te gebruiken? In deze blogpost duiken we dieper in op dit onderwerp, en vergeet niet om aan het einde te kijken naar onze website en ontdek het PBM assortiment bij Delville!

Waarom Veiligheid op de Werkvloer Zo Belangrijk Is

Voordat we ingaan op wanneer PBM verplicht zijn, laten we eens kijken waarom veiligheid op de werkvloer überhaupt zo belangrijk is. Volgens de huidige Arbo-eisen is het de verantwoordelijkheid van zowel werkgevers als werknemers om ervoor te zorgen dat de werkomgeving veilig is.

Bescherming van Werknemers: Het is de taak van werkgevers om ervoor te zorgen dat werknemers veilig kunnen werken. Dit betekent dat ze moeten worden beschermd tegen potentieel gevaarlijke situaties en omstandigheden.Werknemers moeten zich houden aan de geldende voorschriften om veilig te werken en boetes te voorkomen.

Productiviteit en Efficiëntie: Een veilige werkomgeving kan de productiviteit en efficiëntie verhogen. Werknemers voelen zich meer op hun gemak en kunnen zich beter concentreren op hun taken als ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun veiligheid.

Wettelijke Verplichting: Werkgevers en werknemers zijn wettelijk verplicht om te voldoen aan de Arbo-eisen en veiligheidsvoorschriften. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot boetes en juridische gevolgen.

Reputatie en Imago: Bedrijven die aandacht besteden aan veiligheid en het welzijn van hun werknemers laten zien dat ze verantwoordelijkheid nemen en betrouwbaar zijn. Dit kan een positieve invloed hebben op hun reputatie en imago. Werknemers die volgens de voorschriften werken hebben minder stress en lopen minder gevaar en blijven dus gezonder.

Wanneer Zijn PBM Verplicht?

Nu we weten waarom veiligheid op de werkvloer belangrijk is, laten we eens kijken naar de situaties waarin het gebruik van Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM) verplicht is. De huidige Arbo-eisen geven duidelijke richtlijnen over wanneer PBM moeten worden gebruikt:

Bij Blootstelling aan Gevaarlijke Stoffen: Als werknemers worden blootgesteld aan gevaarlijke chemicaliën, gassen, dampen of stof, moeten ze PBM dragen om zichzelf te beschermen. Dit kan variëren van ademhalingsbescherming tot beschermende kleding en handschoenen.

Bij Gevaarlijke Machines en Apparatuur: Het werken met gevaarlijke machines en apparatuur vereist het dragen van PBM, zoals gehoorbescherming, veiligheidsbrillen en helmen en veiligheidsschoenen..

Bij Werken op Hoogte: Als werknemers op hoogte werken, bijvoorbeeld op steigers of daken, is het verplicht om valbeveiligingsuitrusting, zoals harnassen en veiligheidslijnen, te dragen. En natuurlijk kan er gewerkt worden vanaf een steiger.

In Lawaaierige Omgevingen: Werknemers die worden blootgesteld aan schadelijk lawaai moeten gehoorbescherming dragen om gehoorbeschadiging te voorkomen.

Bij Werkzaamheden met Hitte of Kou: In omgevingen met extreme temperaturen moeten werknemers PBM gebruiken om zichzelf te beschermen tegen hitte- of koudegerelateerde gezondheidsproblemen.

In de Bouw en Constructie: De bouwsector is bijzonder veeleisend als het gaat om PBM. Werken met zware machines, gereedschappen en materialen vereist het dragen van diverse beschermingsmiddelen, zoals helmen, veiligheidsschoenen, handschoenen en reflecterende kleding.

Bij Asbestverwijdering: Het verwijderen van asbest is zeer gevaarlijk en vereist speciale PBM om de gezondheid van werknemers te beschermen.

In de Gezondheidszorg: In de gezondheidszorg moeten medische werknemers PBM dragen, zoals handschoenen, schorten en maskers, om zichzelf en patiënten te beschermen tegen infecties.

Bescherm Jezelf met Delville PBM

Nu je weet wanneer PBM verplicht zijn, is het tijd om ervoor te zorgen dat je de juiste bescherming hebt op de werkvloer. Bij Delville begrijpen we het belang van veiligheid en bieden we een breed scala aan hoogwaardige Persoonlijke BeschermingsMiddelen. Of je nu werkt in de bouw, de gezondheidszorg, de industrie of een andere sector, wij hebben de PBM die je nodig hebt.

Onze producten voldoen aan de strengste Arbo-eisen en zijn ontworpen om je te beschermen tegen allerlei gevaren. Van helmen en veiligheidsbrillen tot gehoorbescherming en veiligheidsschoenen, Delville heeft alles wat je nodig hebt om veilig te werken.

Bezoek onze website op www.delville.nl en ontdek ons assortiment. Bescherm jezelf en je collega's, want veiligheid staat voorop!

Conclusie

Het gebruik van PBM kan levens redden en ernstige verwondingen voorkomen. Dus, onthoud altijd: veiligheid eerst! En vergeet niet om Delville te bezoeken voor hoogwaardige PBM-producten die voldoen aan de huidige Arbo-eisen.

Of je nu een werkgever bent die de veiligheid van zijn werknemers wil waarborgen of een werknemer die zichzelf wil beschermen, Delville heeft de oplossing voor jou. Ons uitgebreide assortiment aan PBM zorgt ervoor dat je de juiste uitrusting hebt om veilig en gezond te werken.

Laten we samenwerken om veiligheid op de werkvloer te bevorderen en ongelukken te voorkomen. Bezoek onze website op www.delville.nl en maak de juiste keuze voor jouw veiligheid en die van je collega's.

In deze blogpost hebben we ontdekt waarom veiligheid op de werkvloer van het grootste belang is en wanneer Persoonlijke BeschermingsMiddelen verplicht zijn volgens de huidige Arbo-eisen. Het is aan ons allen, werkgevers en werknemers, om samen te werken aan een veilige werkomgeving. Laten we ervoor zorgen dat veiligheid altijd op de eerste plaats staat!

Dit blogbericht is mogelijk gemaakt door Delville, jouw partner in Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Bescherm jezelf en je collega's met onze hoogwaardige PBM-producten. Bezoek www.delville.nl en neem de eerste stap naar een veiligere werkomgeving.